KABA

PU karlovačka i Matica umirovljenika Karlovačke županije zajedno protiv prevaranata

KARLOVAC – Policijska uprava karlovačka u suradnji s Maticom umirovljenika Karlovačke županije pokrenula je hvale vrijedan projekt pod nazivom “Zlatna jesen” s naglaskom na sigurnost starijih osoba. Riječ je o preventivnom programu kojim će policijski službenici educirati umirovljenike o samozaštitnom ponašanju. Naime, sve je više slučajeva prijevara starijih osoba, ali i drskih krađa poput skidanja lančića s vratova te je stoga vrlo bitno educirati starije osobe o načinu na koji se mogu zaštititi, rečeno je na danas održanoj press konferenciji u PU karlovačkoj.

Unutar tri godine evidentirano je 65 kaznenih djela počinjenih na štetu osoba treće životne dobi, rekla je Anita Gračan, policijska službenica za prevenciju PU karlovačke. Od toga najviše, čak 31 posto, su prijevare u kojima starije osobe uglavnom ostaju bez novca.

Prvo edukativno predavanje u sklopu akcije “Zlatna jesen” za umirovljenike bit će održano već u ponedjeljak 23. rujna u prostorima Matice umirovljenika na Mžuranićevoj obali s početkom u 18 sati. U sklopu preventivne akcije “Zlatna jesen” predavanja će biti održana u Ozlju, Dugoj Resi, Vojniću, Domu za starije i nemoćne “Sv. Antun” te u Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac.

Policija je u suradnji s Maticom izdala i edukativni letak na kojem se nalaze praktični savjeti o samozaštiti i prepoznavanju prevaranata. Ovu akciju policije podržava Matica Umirovljenika Karlovačke županije čiji su članovi također bili žrtve drskih krađa i prijevara.

LETAK:

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Zlatna_jesen/*{/rokbox}