Festival volonterizma sutra od 10 do 13 sati na Promenadi

KARLOVAC – Ove subote na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, udruga Carpe Diem organizira Festival volonterizma. Cilj festivala koji se odvija u sklopu kampanje ”Hrvatska volontira!” je povećati vidljivost, promovirati i poticati volonterski rad u gradu Karlovcu te povećati svijest cijele lokalne zajednice o potrebi vrednovanja volonterskog rada.

Na festivalu će karlovačke udruge, kojima je volonterizam glavna djelatnost, predstaviti svoje volonterske aktivnosti kojima će građane informirati o mogućnostima volontiranja, kako postati volonter te na koji način svoje volontersko iskustvo primjeniti u daljenjem životu.

Posebno za mlade bit će prezentirane mogućnosti volontiranja van Hrvatske, na koji način volontiranjem mogu doći do zaposlenja te će biti predstavljena Europska volonterska služba programa Mladi na djelu.

Festival počinje u 10 sati i traje do 13, a za to vrijeme pripremljen je glazbeno scenski program u izvedbi članova udruge River dance Karlovac, karlovačkih breakeria te Ognjena Bašića, a bit će postavljena izložba fotografija na temu volontiranja. Najbolju fotografiju odabrat će posjetelji, a autor će biti nagrađen.

No nagrade će u 12 sati biti uručene i NAJvolonterima. Biraju se u 4 kategorije – NAJvolonter od 14 do 19 godina, zatim od 20 do 29 godina, od 30 do 60 te iznad 60 godina.

Iz Carpe Diema pozivaju sve građane da ih posjete, daju glas volonterizmu te poručuju: Nikad ne sumnjaj da mala grupa promišljenih i predanih ljudi može promjeniti svijet. Uistinu, to je jedino što ga je ikada i mjenjalo.