vjezba_ogulin_nasl

  • September 21, 2013
  • Admin
  • 0

OGULIN – 135. godišnjica djelovanja Hrvatskog crvenog križa bila je prilika za prikaz rada Interventnog tima Crvenog križa Karlovačke županije. Kod naplatnih kućica autoceste A1 u Ogulinu održana je vježba prikaza prometne nesreće i spašavanja unesrećenih.

Velika prometna nesreća na dijelu autoceste Zagreb-Split u kojoj je autobus pun stranih turista sletio s kolnika, probio zaštitnu ogradu, prešao na suprotnu stranu, prevrnuo se i uzrokovao sudar još sedam vozila što je uzrokovalo zastoj s obje strane autoceste. Bio je to izmišljeni scenarij po kojem je započela vježba Interventnog tima Crvenog križa Karlovačke županije. 43 člana tima pokazala su što su naučili na edukacijama tijekom protekle dvije godine.

Cilj je ove vježbe prikazati na praktičnom primjeru sve naučeno, ispričala je ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Mirjana Puškarić, ali i drugim službama koje su u sustavu pokazati kako zajednički mogu odraditi sve potrebno u ovakvim situacijama.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vjezba_ogulin_crveni/*{/rokbox}

Interventni tim Karlovačke županije jedan je od najboljih u državi, te su svi timovi spremni za izvanredne situacije na terenu. Među prvima stižu na teren i pomažu hitnoj pomoći, policiji i vatrogascima. Na današnjoj vježbi na kojoj je improviziran prihvat unesrećenih iz prometne nesreće Interventni tim je pokazao brzinu u slaganju prihvatilišta sa sklopivim krevetima, ali i slaganje šatora koji je četvero ljudi složilo unutar 4 minute.