Propali još jedni pregovori; liječnici i medicinske sestre i dalje u štrajku

KARLOVAC – Ni jučerašnji višesatni pregovori Ministra zdravlja s Liječničkim i Sestrinskim sindikatom nisu uspjeli. Ministar se nije bio spreman pismeno očitovati o prijedlogu Kolektivnog ugovora koji mu je Sindikat poslao na pismeno očitovanje prije više od 40 dana.

Ukoliko ne znamo što je za Ministra u našem prijedlogu Kolektivnog ugovora prihvatljivo, a o kojim dijelovima možemo pregovarati takvim pregovorima ne možemo pristupiti, javili su iz karlovačke Podružnice liječničkog sindikata.

Istovremeno Ministar i danas nastavlja pregovore s trećim sindikatom SSZSSH oko Kolektivnog ugovora u zdravstvu, bez predstavnika nositelja zdravstvenog sustava, a to su liječnici i medicinske sestre i tehničari.

Interesentno je da Ministar zdravlja želi potpisati ugovor sa Sindikatom zaposlenih u zdravstvu koji okuplja vrlo malo zdravstvenih djelatnika a većinu nezdravstvenih, a ne s nositeljima zdravstvenog sustava i primjeniti tako potpisan Ugovor i za liječnike i sestre, a istovremeno isti Ministar i cijela Vlada pripremaju outsourcing, odnosno udaljavanje nezdravstvenih djelatnosti pa tako i nezdravstvenih djelatnika iz Hrvatskih bolnica. Takva logika i Ministra i Vlade RH je Hrvatskom liječničkom sindikatu nelegalna i nelegitimna i na nju ne može pristati te ćemo se protiv nje boriti svim zakonskim i legalnim sredstvima.

Životi naših pacijenata i dalje neće biti ugroženi, jer zdrastveni sustav i liječenje naših pacijenata počiva na nama a ne na Ministru zdravlja i Vladi RH, poručuju iz Sindikata.

Zbog svega navedenog, kažu, štrajk se u hrvatskom bolničkom sustavu, pa tako i u Općoj bolnici Karlovac nastavlja dalje.

error: Content is protected !!