KABA

Građani izbacili uljeza – 518 streljiva, puška i 11 minsko-eksplozivnih sredstava

KARLOVAC – Na području policijskih postaja Karlovac, Duga Resa i Ogulin u tijeku je akcija ”Izabacite uljeza”. Novi je to slogan prevantivne akcije ”Manje oružje, manje tragedija” gdje građani mogu policijskim službenivima bez sankcija dobrovoljno predati oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva.

Danas su tako dvojica policijskih službenika odjela preventive na Turnju prikupljali sve ono što su naši sugrađani ilegalno posjedovali. Predano je 518 komada streljiva, 11 minsko-eksplozivnih sredstava, ali i jedna puška. Većina građana ipak se odaziva na ovakve akcije, zovu i predaju oružje i streljivo koje obično pronađu pospremajući ili preuređujući svoje domove, kazali su nam policajci, ali i sami građani koji su jutros ostavili razne predmete.

Cilj ove akcije je povećanje opće sigurnosti na spomenutom području, sprječavajući na taj način tragedije i kažnjive radnje kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva.

Inače ukoliko želite predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava, nazovite broj 192, a na vašu kućnu adresu bit će upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. Akcija ”Izbacite uljeza” traje do 19. listopada, a raspored možete pogledati na: http://karlovacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=168499.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/izbacite_uljeza/*{/rokbox}