KABA

Europski dan jezika u Osnovnoj školi Grabrik

KARLOVAC –  Europski dan jezika, 26. rujan, tradicionalno se obilježava u OŠ Grabrik već sedmu godinu zaredom. Iz godine u godinu sve je više aktivnosti u kojima rado sudjeluju učenici svih uzrasta.

Ovogodišnje multijezično druženje odvijat će se tijekom tri dana, od 25. do 27. rujna. Za učenike 6. razreda priređeno je natjecanje u sricanju, popularni Spelling Bee. Učenici 7. razreda nadmetat će se u brzom slaganju domina na engleskom i njemačkom jeziku. Za osmaše će biti organiziran kviz u prepoznavanju tuđica i posuđenica u hrvatskom jeziku.

Svi učenici predmetne nastave imat će priliku sudjelovati u glazbenom kvizu. Za vrijeme velikog odmora preko školskog će se razglasa puštati pjesme na šest europskih jezika. Troje najbržih učenika s točnim odgovorima bit će nagrađeno.

Učenici razredne nastave pokušat će poznatu pjesmicu Two Little Birds naučiti na nekim drugim jezicima (talijanskom, njemačkom i turskom) i na satovima informatike igrati interaktivnu igricu “Countries and languages”. Najmlađi među njima, učenici prvih i drugih razreda, s edukativnih će panoa imati priliku saznati kako se glasaju životinje na različitim europskim jezicima i to usporediti s hrvatskim.