KABA

Gradska knjižnica uznemirila SDP-ovce

KARLOVAC – Nakon što nije prihvaćen prijedlog SDP-a o micanju s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća točke o prihvaćanju Izvješća o radu Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, nakon aktualca konferenciju za novionare održali su SDP-ovi Marina Novaković Matanić i Miroslav Delić.

Predsjednik Gradskog vijeća Mihovil Stanišić nije dopustio očitovanje ravnateljice Knjižnice Fride Bišćan i pročelnice Andreje Navijalić o nepravilnostima pronađenim u toj ustanovi. Mi kao klub vijećnika SDP-a tražimo da se osnuje Predsjedništvo Gradskog vijeća na kojem bi se mogli iznositi prijedlozi za točke dnevnog reda, jer nemamo nikakav utjecaj na to kako će sjednice izgledati, kažu u SDP-u.

Bilo bi logično oko sastavljanja dnevnog reda konzultirati i potpredsjednike Vijeća, kaže Novaković Matanić koja obnaša tu funkciju. U prošlom mandatu jednom sam pozvana na polaganje vijenaca, čemu služi funkcija potpredsjednice? Neka je ukinu ako nemam pravo glasa, smatra.

Očito je da su Stanišić i gradonačelnik Damir Jelić željeli preskočiti temu knjižnice na aktualcu jer žele smijeniti ravnateljicu, kažu SDP-ovci, te dodaju kako je Bišćan sama inicirala istragu oko poslovanaj Knjižnice još u lipnju.

Što radi unutarnja revizorica koja nije otkrila nepravilnosti, pita se Novaković Matanić, te dalje pita znači li to da i u ostalim Gradskim tvrtkama i ustanovama postoje nepravilnosti?

Zašto se ne traži i ostavka ostalih direktora gradskih tvrtki koji su zapošljavali ljude s lažnim diplomama? Kada završi postupak koji je u Knjižnici u tijeku, tek tada ćemo znati koja je odgovornost Fride Bišćan, smatraju u SDP-u.