Povratak “Aquaestila” u Superligu kao imperativ

DUGA RESA – Od ženske ekipe “Aquaestila” ne očekuje se ništa manje doli ekspresnog povratka u Superligu. Sezonu u 1. Hrvatskoj ligi zapad, natjecanju koje po snazi spada u drugi razred nacionalnog stolnog tenisa, Dugorešanke će iskoristiti za uigravanje i stjecanje iskustva.

– To je nova situacija za naš klub. Prvi puta smo u nazovimo ju tako “prvoj ligi”, u biti smo drugoligaši. Mislim da to čak i nije loše za naše mlade igračice. Imat će više prilike za igranje prvenstvenih mečeva. Ekipa s iskusnim reketima Ivankom Bilobrk i Irenom Purkat dopunjena s tri mlade nade ( Ema Marn, Ana Trbušić, Barbara Dobrinić) u normalnim okolnostima ekspresno bi se trebala vratiti u Superligu. priča trener “Aquaestila” Nikica Vukelja.

Sezona počinje u subotu, a odmah u prvom kolu sučelit će se s ekipom STK “Duga Resa” s adresom u Zvečaju. Posebnost lige je sistem natjecanja koji od 2. kola donosi dva protivnika po kolu.

– To nam također odgovara. Pit će manje putovanja, a više vremena za trening. Što će puno značiti našim mladim igračicama. Bit će više vremena i za turnire što je također važno. Sve tri (Marn,Trbušić,Dobrinić) u ovoj sezoni pokušat će izboriti ulazak u reprezentaciju. Isto vrijedi i za dečke. Odgovaran nam to što nema previše vikenda rezerviranih za ligu, kaže Vukelja.

Trener ekipe , Nikica Vukelja , istaknuo je svoje kandidate za gornji dom ljestvice.

– Konkurencija bi mogla biti ekipa “Sveti Jakov” iz Jadranova ili “Maestral” iz Umaga. Zadarska STK “Jadera” također je solidna s juniorskom reprezentativkom Matejom Omblom. Trebamo biti oprezni u svakom meču iako vjerujem da “Aquaestil” ima nešto jaču ekipu od ostalih, priznaje trener dugoreškog kluba.
sta_aquaestil_portal
Ivanka Bilobrk u idućoj sezoni vodit će “Aquaestil” na povratku u Superligu

U mladoj momčadi našla se i Ema Marn. Netom prije početka prvenstva , Dugorešanka je nastupila na 5. Kupu grada Bjelovara gdje je stigla do četvrtfinala. Početkom mjeseca nastupila je za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na 1. Međunarodnom otvorenom juniorskom prvenstvu.

– Za nju je veliki uspjeh to što je pozvana u Varaždin. To joj je bio prvi nastup za hrvatsku reprezentaciju. Nakon nekoliko godina ponovno imamo jednu igračicu u izabranoj vrsti što nam je iznimno drago i što je lijep uspjeh za sami klub. Nastup je bio solidan bez obzira na to što nije pobijedila. Siguran sam da će u sljedećim nastupima doći i prve pobjede, za kraj će Vukelja.
ema_marn_portal
          Od nje se u budućnosti mnogo očekuje – Ema Marn

Nakon prvog kola i “Duge Rese” stolnotenisačice “Aquaestila” u drugom kolu 5. listopada, ponovno su domaćin. U Stolnoteniski dom Antun Tova Stipančić dolaze “Maestral” iz Umaga i STK “Vrsar”.