KABA

Nagrađeni mladi pisci i ilustratori, sudionici natječaja “Moja prva knjiga”

KARLOVAC – Završna svečanost natječaja „Moja prva knjiga“, u organizaciji Centra za neohumanističke studije, održana je danas u Gradskom kazalištu Zorin dom. Riječ je o natječaju za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a najbolje slikovnice nagrađene su tiskanjem. Natječaj za osnovnoškolce koji pišu i ilustriraju vlastite priče i ove je godine bio više nego zanimljiv jer na njega pristiglo 685 slikovnica, 10 najboljih je tiskano.

mpk

Među top deset uradaka našla se i slikovnica mlade Karlovčanke, destogodišnje učenice Gabriele Kolić iz Osnovne škole Grabrik. Naziv njenog djela je “Neustrašivi medo”.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjiga1.mp3}

Među nagrađenima su bili i Vedran Horvat iz Nedelišća te Rea Ban iz Bjelovara.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjiga2.mp3}

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjiga3.mp3}

U ocjenjivanju radova sudjelovali su književnici Tito Bilopavlović i Sanja Pilić, a Dijana Leko iz Udruge za neohumanističke studije iz Karlovca kaže kako su ga pokrenuli s ciljem da djeci daju priliku da se kreativno izraze.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjiga4.mp3}

Inače ovo je bio deveti natječaj po redu, a u devet godina nastalo je 3. 999 predivnih slikovnica. Sljedeće godine, već sada je pooznato, za 10. jubilarni natječaj bit će još svečanije nego ove godine.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjiga5.mp3}

mpk01

U sklopu današnje svečanosti održano je čitanje prvonagrađenih radova te su izložene sve slikovnice pristigle na natječaj. Osim toga na završnoj svečanosti koja je i ove godine bila bogata i šarolika Dramski studio Zorin doma izveo je predstavu „I u šumi toga ima”, u režiji Sanje Hrnjak, a nastupio je i ansambl Singrlice.