KABA

Izvješće o radu Knjižnice nije prihvaćeno

KARLOVAC – Izvješće o radu Gradske knjižnice ipak nije prihvaćeno od strane Gradskog vijeća. Obrazlažući razloge neprihvaćanja izvješća Damir Mandić ispred kluba vijećnika HDZ-a i HSLS-a rekao je: s obzirom da izvješće nije točno, nećemo ga prihvatiti.

Po završenom istražnom postupku ravnateljica Bišćan predati će novo izvješće sa točnim podacima, a sada je potrebno Knjižnicu dovesti u stabilno stanje, rekao je između ostalog Mandić.

Ustanovi je nanesena nepopravljiva šteta, ne samo financijska, već je narušen i ugled Knjižnice, rekla je u svom izlaganju Bišćan. Za sada je utvrđeno da nedostaje oko 400 tisuća kuna, no tek po završetku postupka biti će utvrđena stvarna šteta.

Imala sam puno povjerenje u djelatnicu koja je radila knjigovodstvene poslove, osobito stoga što je bila preporučena, kaže Bišćan. SDP-ovu Marinu Novaković Matanić zanimalo je tko je preporučio dotičnu gospođu.

Frida Bišćan na to je odgovorila: preporuka je stigla iz Grada, točnije Ureda gradonačelnika, ali tko je zvao telefonski, ne znam.