KABA

Koja je budućnost Dana piva?

KARLOVAC – Javna rasprava o Danima piva donijela je neke zaključke, ali isplivali su i problemi s kojima se suočavaju izvršni organizatori manifestacije. Koja je budućnost Dana piva i hoće li uopće biti održani sljedeće godine na Javnoj raspravi nismo uspjeli saznati.

Iako su noviteti koji su ove godine bili na Danima piva – prvenstveno Trg susreta, ocijenjeni dobrim od strane ugostitelja, organizatora, pa i samih posjetitelja, to očito nije dovoljno.

O Danima piva možete imati mišljenje koje želite, no činjenica da su završeni već 27. govore kako je ova manifestacija postala prepoznatljivi znak Karlovca. Treba samo poraditi na sadržaju, a problem je što se čini kako Grad gubi interes za organizacijom, kažu u Turističkoj zajednici. Problem je što u zadnji čas saznamo koji je uopće datum održavanja. Moramo planirati unaprijed i već sada znati što želimo, kaže direktorica TZ Tihana Bakarić.

Prošle godine smo imali 50 tisuća kuna za promociju, primjerice prije nekoliko godina za iste svrhe imali smo milijun i 500 tisuća kuna.

Nažalost iz Grada Karlovca koji je najćešće prozivan kao odgovoran za situaciju oko Dana piva na javnoj raspravi nije bilo sudionika. Do zaključenja ovog teksta iz grada nismo uspjeli dobiti odgovor znaju li datum sljedećih Dana piva i planiraju li ih uopće organizirati.