Novi odjeli i nova zapošljavanja u Gradskoj upravi

KARLOVAC – Grad Karlovac dobio je četiri nova upravna odjela, to znači i nova zapošljavanja, a koliko će ljudi pronaći posao u Gradskoj upravi saznat ćemo kroz sljedećih mjesec dana, a gradonačelnik Jelić tvrdi da će zapošljavanja biti po stručnosti, a ne stranačkoj pripadnosti.

Umjesto dosadašnjih šest, karlovačka Gradska uprava imat će deset upravnih odjela, jer su najveći odjeli podijeljeni na nekoliko manjih. Oporbeni vijećnici smatraju da je preustroj napravljen da bi se zadovoljili apetiti koalicijskih partnera te kažu kako ne bi smjelo biti novih zapošljavanja.

Iz redova vladajuće koalicije odgovaraju da je novi ustroj posljedica onoga što je pokazala praksa. Gradonačenik Jelić je tako zaključio raspravu i rekao da će biti novih zapošljavanja, ali u manjem broju te da neće biti partijskih uhljebljenja uz objašenjenje da bi to bilo suludo i urušilo bi sustav. Riječ je o menadžerskim pozicijama.

Podsjetimo kako je prije samo tri godine broj Odjela smanjen sa tadašnjih 12 na sadašnjih šest. Gradska uprava trenutno ima 119 zaposlenih osoba.

error: Content is protected !!