KABA

Obilježen Dan policije – 26 nagrađenih policijskih službenika

KARLOVAC – Hrvatski policajci danas slave Dan policije i blagdan svog zaštitnika Svetog Mihaela. Tim povodom posebno svečano je bilo diljem policijskih uprava, pa tako i u Karlovačkoj. U svom govoru načelnik Tomislav Kotić osvrnuo se posebno na doprinos policije u stvaranju Hrvatske, a 46 poginulih i nestalih policijskih službenika prisjetili su se odavanjem počasti kod središnjeg križa groblja Jamadol te svetom misom u crkvi Presvetog Srca Isusova koju je predvodio msgr. Juraj Jezerinac.

Kroz cijelu godinu na području uprave, provodi se niz preventivnih aktivnosti u surednji s lokalnom zajednicom te vijećima za prevenciju, gdje posebno valja istaknuti aktivnosti usmjerene na one najmlađe, a sve u cilju podizanja opće razine sigurnosti, napomenuo je načelnik Kotić.

Borba protiv kriminaliteta u suradnji s policijskim upravama susjednih država, razrješavanje kaznenih djela, ali i smanjenje stradalih u prometu za 25% i prometnih nesreća za gotovo 2%, rezultat su konstantnog ulaganja i usavršavanja naših plavaca, zaključio je načelnik Kotić. 26-ero ih je danas i nagrađeno zbog posebog doprinosa u radu, a cijeli program glazbeno su zaokružile Vuge.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Dan_policije_2013/*{/rokbox}