Karlovac prvi u Hrvatskoj dobio Use-it kartu za mlade

KARLOVAC – Kaže se kako svi putevi vode u Rim, ali ako ste na putovanju kroz Hrvatsku, onda svi putevi vode kroz Karlovac. A Karlovac od večeras službeno ima turističku kartu grada koju su izradili mladi za mlade turiste naziva Use-it Karlovac.

Dio je to projekta Use-it Europe koji obuhvaća gradove Europe gdje mladi na zanimljiv način izrađuju mape grada te na šaljiv način opisuju najpoznatije znamenitosti grada te gdje sve možete nešto dobro pojesti, popiti ili zabaviti se.

Tako je 10 mladih Karlovčana napravilo kartu našeg grada koji je prvi u Hrvatskoj koji posjeduje ovakav jedinstven vodič. Ono što je posebno zanimljivo je rubrika ”Act like a local” koja je u slučaju Karlovca nazvana ”Act like a frogman” gdje se opisuje kako se ponašati u gradu. Tako vam je dozvoljeno pozdraviti nekoga vičući na udaljenosti od 100 metara, ako idete van, to se kod nas zove ”faf”, nakon kojeg je pak poželjno ići u pekaru po burek.

Izrada ove zanimljive i šaljive karte trajala je više od godine dana, ali vrijedilo je kazali su na predstavljanju kreatori, jer mapa Karlovca dostupna je tako u Bruxellesu iz kojeg će ona biti distribuirana diljem Europe kako bi bila dostupna mladima koji se odluče doći u naš grad i doživjeti ga na jedinstven način.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/use_it_karlovac/*{/rokbox}

error: Content is protected !!