Izgradnjom novog vrtića riješit će se problem smještaja djece

KARLOVAC – Iako je ove godine samo 30-ak djece ostalo bez svog mjesta u vrtiću, situacija u gradu Karlovcu je ipak takva da je prijeko potreban još barem jedan objekt za djecu predškolskog uzrasta. To će se postići izgradnjom novog vrtića na Švarči, a kad on bude završen moći će se krenuti u rekonstrukciju ostalih objekata.

Dječji vrtić Turanj energetskim pregledom svrstan je u C kategoriju, za razliku od njega vrtić na Švarči se gradi kao niskoenergetski, a prema najavama iz Gradske uprave trebao bi biti gotov do sljedeće pedagoške godine.

Projekt ide dobro, izvođač radova je odabran, a sredstva osigurana kaže pročelnica Vesna Ribar. Gradonačelnik Damir Jelić uvjerava kako su svi karlovački vrtići sigurni, a uz to još i povoljni za roditelje. Stanje objekata nije baš sjajno, priznaje gradonačelnik, no isto tako dodaje kako trebamo biti svjesni da u vrtiće nije ulagano više od 30 godina. Po izgradnji novog vrtića, moći će se prići i rekonstrukciji starih objekata, dodaje.

Vile u kojima se nalaze vrtići Ledo i Park nisu prodane zbog krize. Da se to ostvarilo do sada bi već vjerojatno bio sagrađen još bar jedan objekt.

U Dječjim vrtićima Karlovac i Četiri rijeke ukupno je gotovo 1200 mališana, a iako vrtići zadovoljavaju pedagoške standarde, treba reći da su grupe u većini slučajeva popunjene do maksimuma.

error: Content is protected !!