Orijentacijski cross Crtom Turanjske bojišnice

KARLOVAC – Već četiri godine za redom učenici viših razreda karlovačkih osnovnih škola imaju priliku okušati se u orijentacijskom crossu Crtom Turanjske bojišnice. Ove godine prijavljeno je čak 30 ekipa, no samo 20-ak ih se pojavilo na startu.

Dvanaest i pol kilometara duga trasa orijentacijskog crossa ove je godine imala tri kontrolne točke. Nakon starta s parkirališta pokraj Korane, djevojčice i dječaci podijeljeni u ekipe sa tri člana zaputili su se prema Gornjem Mekušju, druga kontrolna točka bila je kod crkve u Kamenskom, a treća na Banovcu, cilj je uobičajeno kod Muzeja Domovinskog rata na Turnju.

Osim znanja čitanja topografskih zemljovida, učenici su morali pokazati i znanje iz povijesti grada Karlovca, županije i Domovinskog rata. Na svakoj kontrolnoj točki čekala su ih po tri pitanja.

Kad je velika konkurencija i znanje je bolje, a ove godine najveće znanje pokazali su osnovnoškolci iz Dragojle Jarnević koji su osvojili prva tri mjesta, na trećem mjestu našla se tako ekipa koja je zadnja startala, a nazvali su se Brze sove, oni su stazu prošli za 95 minuta. Na drugom mjestu su Astonauti kojima je za prolaz staze trebalo 102 minute, no pokazali su više znanja u testovima. Na prvom mjestu su Fifi i frendovi, odnosno Nikica Ivandić, Roko Prpić i Marko Krivačić kojima su za prolazak trase duge 12,5 kilometara trebale 84 minute.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/cross2809/*{/rokbox}


error: Content is protected !!