KABA

Izložbom gljiva započeo Gljivarski tjedan

KARLOVAC – Kulminacija godišnjih gljivarskih aktivnosti je Gljivarski tjedan, ove godine 28. po redu. Izložbom u ULAK-u započela su gljivarska događanja, a nastavljaju se već u utorak u 18 sati, u Knjižnici za mlade kada će predavanje održati Dragutin Vahtarić s temom „Najčešće zamjene gljiva”.

U subotu, 5. listopada, organiziran je izlet na Muljavu za članove Hrvatskog gljivarskog društva i goste iz susjednih država, izlet je postao najveće gljivarsko događanje u Hrvatskoj. U nedjelju, 6. listopada, bit će organiziran i izlet za građanstvo „Poučnom stazom Kozjača”. Polazak će biti u 9 sati ispred zgrade Suda.

Sezona gljiva još nije gotova, ove godine bio je jedan “nalet” gljiva, no zatim je to stalo jer nije bilo kiše, kaže predsjednik Gljivarskog društva Marijan Begedin. Iako gljive rastu u svim uvjetima, jesen je ipak najobilnija. Ova sezona nije dobra kao prošla, no na izložbi koju možete pogledati do sutra u 19 sati ima čak 130 vrsta raznih gljiva – od jestivih do onih koje vas mogu stajati glave.

Iz Gljivarskog društva sve zainteresirane građane pozivaju i da ponedjeljkom donesu svoje gljive u prostorije Udruge kako bi provjerili jesu li jestive.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gljive_ulak/*{/rokbox}