KABA

Natjecanje u čitanju naglas u Mjesecu hrvatske knjige

KARLOVAC – Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac organizira u 2013. godini, Europskoj godini čitanja naglas, županijsko “Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda”.

Natjecanje će se održati u Mjesecu hrvatske knjige, 23. listopada 2013. u 10 sati na Odjelu za djecu i mlade pod geslom “Čitajmo zajedno, čitajmo naglas”. Prosudbenu komisiju čine tri člana, književnica i prevoditeljica dr. sc. Irena Lukšić, knjižničarka Tatjana Basar i profesorica hrvatskoga jezika Sandra Živanović.

Komisija će ocjenjivati kreativnost uvoda (motivacija za izabrani tekst), izražajnost čitanja, složenost teksta i sveukupni dojam. Najbolji učenici u čitanju naglas bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Natjecanje su osmislile i pokreću u 2013. godini Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak po uzoru na slične projekte koji se već dugi niz godina provode u mnogim europskim zemljama s ciljem popularizacije knjige i čitanja iz užitka.

Završno, nacionalno natjecanje bit će organizirano na sajmu knjiga Interliber, 13. studenog 2013. kao središnji događaj Mjeseca hrvatske knjige.

Detaljnije informacije o Natjecanju dostupne su na mrežnim stranicama http://www.kgz.hr/default.aspx?id=9098