KABA

Mateljan krenuo u utrku za predsjednika ŽO SDP-a – stranka treba novi ”reset”

KARLOVAC – Biti predsjednik županijske organizacije SDP-a nije lagan posao, ali navikao sam i na teže, kazao je danas načelnik općine Kamanje Damir Mateljan prilikom predaje namjere kandidature za predsjednika županijskog SDP-a Karlovačke županije. Do sada je prikupio 40 od potrebnih 78 potpisa, ali uvjeren je da će ostalih 38 do kraja tjedna biti na papiru.

Dva su razloga zašto idem u utrku za predsjednika ŽO SDP-a, prvi je jer osjećam odgovornost kao saborski zastupnik, a drugi je taj što pobjeda na lokalnim izborima pokazuje kontinuitet mog uspjeha i daje mi legitimitet da se kandidiram, kazao je Mateljan.

Nada se, ukoliko pobijedi na unutarstranačkim izborima, da će konsolidirati stranku, ojačati postojeći ljudski kapacitet i otvoriti stranku onima koji se žele politički angažirati, a koji su neizlaskom na lokalne izbore pokazali da im je ”puna kapa” i vladajućih i oporbe.

Ovi izbori nisu povijesni ni presudni, napominje Mateljan, ali su važni za novi iskorak koji je potreban SDP-u, kojeg slikovito opisuje kao ”reset” stranke. Ne treba tražiti krivce za poraz na lokalnim izborima, mi smo sami krivi jer nismo potaknuli tihu većinu koja je ostala kod kuće i to treba promijeniti, uvjeriti ljude da je SDP druga strana kojoj se moraju povjeriti, zaključio je Mateljan.

mateljan_namjera_kandidature