KABA

Sjajna Ana Vranešić viceprvakinja Europe !

VILA NOVA DE GAIA (PORTO) –  Ana Vranešić, članica TKD “Banija”, osvojila je srebrnu medalju na Europskom taekwondo prvenstvu u Portugalu u kategoriji do 63 kilograma. Sjajna Vranešić inače četvrta nositeljica u,pisala je tri uvjerljiva nastupa. Do finala je pobijedila Talijanku Anniku Bulegate s 12:3, potom i Norvežanku Ine Svendsen s 11:6. U trećoj borbi pobijedila je Susde Bulut iz Turske sa 16:6. U zadnjoj borbi za zlato porazila ju je tek Ruskinja Kristina Prokudina. Bilo je 18:7. Ovom medaljom Ana je trenutno drugi borac u toj kategoriji na rang listi te vrhunski sportaš HOO-a II. kategorije.

ana22_1

Karlovčanka Tadea Bešinić iz TKD “Karlovac” , nastupila je u kategoriji do 55 kilograma te je stigla do četvrtfinala. Beršinić je u prvom kolu pobijedila Francuskinju Celine Laurygan s 13:10. Na žalost iduću borbu izgubila je od Ruskinje Tatiane Kudashove i to na najgori način, nakon tri runde (10:10), u produžetku, na zlatni bod. Tadea je tako nesretno završila natjecanje plasmanom 5.-8.mjesto. Posebno bolan poraz bio je onaj Mateje Kunović koja je u četvrtak zapela na prvoj stepenici. 

– Kod Mateje je bio vidljiv manjak koncentracije. Nije držala distancu. Noge je nisu slušale i bile su umorne. Sam sam kriv što nismo napravili dobru bazu prije samog natjecanja. Previše smo ju odmarali nakon Svjetskog prvenstva što je bilo pogrešno. Nisam slušao svoju intuiciju već druge i to nas je koštalo. Ovo joj je prvi poraz na juniorskim natjecanjima. Četvrti općenito na velikim turnirima, od dvadesetdeveti borbi koliko ih do sada imala, priča po dolasku iz Porta trener Neven Trbojević.

Veliki uspjeh Ane Vranešić popravio je dojam hrvatske reprezentacije koja se iz Portugala vratila s dvije medalje. Sara Gelenčer iz zagrebačkog TKD “Osvit” uzela je broncu u kategoriji do 52 kilograma.
ana5
tkd_ep
tkd_ep_3
tkd_ep_2