KABA

“Što jesti kod visokog krvnog tlaka” – priručnik za zdraviji stil života

KARLOVAC – Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba, Savjet za zdravlje Karlovačke županije organizirao je predstavljanje priručnika „Što jesti kod visokog krvnog tlaka”, autorice dr. Branislave Belović. Predstavljanje je održano u Ilirskoj dvorani u Gradskoj knjižnici „I. G. Kovačić”. Priručnik o prehrani kod visokog krvnog tlaka plod je višegodišnjeg rada autorice na području promicanja zdrave prehrane. Na tom je području povezala dvije velike ljubavi: rad na promicanju zdravlja i jedan od hobija – kuhanje.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prirucnik_1.mp3}
 

Priručnik je kako mu i samo ime govori namijenjen osobama koje imaju povišeni krvni tlak, no njime se mogu poslužiti i ostali, navodi autorica.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prirucnik_2.mp3}
 

Hrvatsko izdanje priručnika “Što jesti kod visokog krvnog tlaka” možemo zahvaliti dobroj suradnja ove liječnice iz Zavoda za javno vartsvo Murske Sobote iz Slovenjije sa Zavodom za javno zdravstvo Karlovačke županije i Karlovačkom županijom koja je bila nakladnik, kazala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Višnja Jović.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prirucnik_3.mp3}

Mnogobrojna istraživanja su potvrdila da je upravo nepravilna prehrana važan čimbenik rizika za nastanak krvnog tlaka, a ovaj je priručnik dragocjena pomoć pri pravilnom odabiru namirnica i pripremi zdravih obroka stoga bi bilo dobro da ga nabavite i koristite se njime u svakodnevnom životu.