KABA

Osvajanjem kupa zaključena sezona iz snova

VARAŽDIN – Bolje ne može. Trideset godina postojanja karlovački bejzbolaši “Olimpije 83”, zaokružili su trećim trofejom u sezoni za pamćenje. Nakon hrvatskog prvenstva i Interlige uzeli su domaći kup. U jučerašnjem finalu koje se igralo u Varaždinu, pobijedili su BK “Zagreb” s 2:1.

– Meni je izuzetno drago d aje to bio upravo “Zagreb” jer se cijelo vrijeme provlačila misao kako su Zagrepčani polufinale prvenstva izgubili vrlo gusto od “Nade” te da su oni ekipa koja je možda bolja od nas kojoj je nedostajalo samo malo sreće. Zato nam je ova pobjeda važna. Dokazali smo da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj jer smo pobijedili svakog tko nam je i malo zaprijetio, kazao je po završetku trener “Olimpije 83” Krunoslav Karin.

Utakmica se prvotno trebala odigrati još u nedjelju , međutim kiša je poremetila planove. Na kraju je ispalo dobro po Karlovčane. Bio je to susret živaca i jakih obrana s malo poena.

– Znali smo da će biti teško i da će biti jako mali broj bodova jer su oba pitchera (Ernesto Pereira , Slobodna Gales) vrhunska. Riječ je o vjerojatno najboljim bacačima u državi. Od početka smo pričali kao treba samo držati obranu nekakvi bodovi će već doći. Tako je na kraju i bilo, priča Karin.

Slavljenička ekipa “Olimpije 83” imala je najboljeg bacača Slobodana Galesa, dok je MVP kupa Branko Nenadić , finale začinio jednim sočnim home runom.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=bsRRmWQ9IS0}

– Željeli smo uzeti taj treći trofej , to smo i napravili. Neki od nas su predviđali to jer imamo mladu ekipu. Protivnici su se prevarili. Prije utakmice rekli su da će igrati protiv juniora i onda su dobili , nećemo precizirati po čemu. Oni su izgubili , mi smo dobili i to je to, istaknuo je najbolji bacač kupa Slobodan Gales.

– Spektakularno. Nisam očekivao da ćemo tako dobro odigrati. Danas smo igrali praktički sa juniorskim infieldom. Sjajno smo svi odigrali, zadovoljno će mladi Antonio Horvatić.

Ovo je ujedno bila posljednja utakmica jedne sezone iz snova u kojoj su uzeti svi trofeji. Eventualni žal ostaje jedino za porazom od moskovskog North Starsa u finalu 1. kruga Kupa europskih prvaka. Mlada ekipa kluba s Grabrika zasigurno će imati još toga za reći u skorijoj budućnosti.

baseball_kup_HR
baseball_kup_HR_4
baseball_kup_HR_3