U nedjelju lovno kinološki kup Sveti Hubert

KARLOVAC – Drugi put po redu, a prvi kao punopravni grad Europske unije, grad Karlovac i njegova ruralna okolica domaćini su otvorenog lovno-kinološkog kupa Svetog Huberta pod nazivom Kup “Četiri rijeke”. Cilj ove manifestacije, koju je uz pomoć grada Karlovca i Karlovačke županije, provela ekipa Kinološkog društva Karlovac, je promocija karlovačkih ravnica koje su u prijeratnom razdoblju bile prava meka za stranu lovnu klijentelu.

Ove godine, nakon nedugo otvorene fazanerije u karlovačkom naselju Vodostaj, ovaj kup ima dodatni značaj jer konkretno radi promociju ovog unosnog oblika kontinentalnog turizma koji je u ostatku Europske unije samo tijekom prošle godine donio 16 milijardi eura proračunima zemalja u kojima se sustavno provodio.

lov1

Kako osim lova na terenu veliku ulogu igraju iznajmljivači smještaja i ugostitelji, želja je da ih se u skoroj budućnosti sve zajedno okupi u cilju stvaranja jedinstvene strategije razvoja lovnog i ribolovnog turizma koja mora imati jasne ciljeve i meritorne pokazatelje razvoja ovih vidova kontinentalnog turizma. Ove godine na natjecanju koje će biti u nedjelju po prvi put sudjeluju i dva sudionika iz Slovenije.