Banijankama čestitali KŠZ i SŠKŽ

KARLOVAC – Taekwondo klub “Banija” jučer je u ŠŠD Mladost održao tiskovnu konferenciju povodom završenih Europskih prvenstva u ovoj godini. Izvrsni rezultati klub su plasirali na drugo mjesto u Hrvatskoj. Ispred njih je jedino Taekwondo klub “Marjan” iz Splita. Da je Mateja Kunović kojim slučajem uzela medalju na Svjetskom seniorskom prvenstvu, “Banija” bi ušla u povijest kao jedini klub koji je u istoj godini osvojio medalju u sve tri selekcije. Ovako su rame uz rame sa splitskim klubom koji također ima dvije uspješne selekcije.

– Vrlo sam zadovoljna rezultatom na svjetskom prvenstvu u Meksiku. To mi je sada samo dodatna motivacija za ono što me čeka u sljedećoj godini, a to su nastupi na bodovnim turnirima za olimpijske igre. Na Europskom prvenstvu prvi puta u životu poražena sam u prvom kolu. To je bilo zato što se nisam mogla koncentrirati i teško je bilo držati dobru formu kroz cijelu godinu. Za prvenstvo nisam bila dobro pripremljena.Zbog povrede palca izostala sam sa turnira u Poljskoj koji se održao prije juniorskog prvenstva.Zbog tog palca nije bilo kvalitetnog treniranja, priča Kunović.

Presici su nazočili: sportašice Mateja Kunović olimpijska kandidatkinja za Rio 2016, te peta seniorka svijeta, Ana Vranešić viceprvakinja Europe, Ana Đarmati brončana na Europskom prvenstvu, jedan od najuspješnijih trenera Hrvatske Neven Trbojević, predsjednik kluba Branko Trbojević, te Predsjednik KŠZ-a Želimir Feitl, tajnik KŠZ-a Tomislav Polić, te Tajnik SŠKŽ- Zoran Vujčić.

– Ovo su sjajni rezultati za naš grad. Čestitam na svim ostvarenjima u ovoj godini. Želim spomenuti da ćemo putem razvojnih programa našim sportašima i sportašicama osigurati sredstva. Ove sportašice ćemo adekvatno nagraditi ne bi li ih motivirali na danji sportski razvoj, kazao je predsjednik KŠZ-a Želimir Feitl.
press
  Vranešić, Kunović, Trbojević, Đarmati – zadovoljni godinom okreću se novim izazovima 

Također je rečeno da su djevojke cijelu godinu muku mučile s povredama i lošom fizičkom pripremom. Iz tog razloga ovo su odlični rezultati. Mateja Kunović iako nije osvojila medalju postala je B olimpijska kandidatkinja te je svrstana u I. kategoriju HOO-a rezerviranu za vrhunske sportašice. Ana Vranešić srebrnom medaljom iz Portugala postala viceprvakinja Europe i stekla status II.kategorije HOO-a vrhunskih sportašica. Kadetkinja Ana Đarmati osvojila je brončanu medalju i nalazi se u III.kategoriji HOO-a.

– Na samim pripremama u Meksiku dogodila mi se povreda lista. Ustanovilo se da mi je pukao na dva mjesta. Iz tog razloga više sam mirovala nego trenirala. Međutim to me nije spriječilo da dam sve od sebe kako bi ostvarila što bolji plasman na Europskom prvenstvu. Noga me počela boljeti već na prvoj borbi. Na početku to mi nije previše smetalo jer sam protivnicu pobijedila s 12:2 .Noga je dosta ozlijeđena u borbi protiv Ruskinje. Usredotočila sam se na protivnicu i pobijedila ju prekidom u trećoj rundi. U polufinalu više se nisam mogla kretati pa je trener predao borbu. Iako nije zlato prezadovoljna sam brončanom medaljom. Krajem ove godine imam kvalifikacijske turnire za Svjetsko juniorsko prvenstvo i Olimpijske igre mladih koje će se u ožujku iduće godine održati u Kineskom Tajpehu, zadovoljno će brončana “rumunjka” Đarmati.

– Ovo mi je bio prvi nastup na tako velikom prvenstvu. U zadnjoj juniorskoj godini željela sam dati sam sve od sebe Nakon silnih poraza naše reprezentacije nije se bilo lako nositi s pritiskom. Nisam se mogla dobro pripremiti zbog problema sa zglobom kojeg sam povrijedila na treningu i koji me u polufinalnoj bobi počeo jako boljeti. Morala sam se koncentrirati na reakciju i na kretnje protivnice, a da pri tome ne trošim snagu uzaludno. Pobijedila sam tri predstavnice. U finalu je Ruskinja bila bolja. Tako sam se kući vratila s osvojenim drugim mjestom. Presretna sam zbog toga. Krajem listopada nastupit ću sa seniorskom reprezentacijom na “SportAccord World Combat Games” koje se održavaju u Rusiji., rekla je viceprvakinja Vranešić.

Klub ima sedam kategoriziranih sportašica koje su ostvarile značajne rezultate po kriterijima HOO-a, a tu je i titula državnih juniorskih prvakinja.

error: Content is protected !!