KABA

Život piše romane; “Ivan Gudelj – hajdučka priča” predstavljena Karlovčanima

KARLOVAC – Splitski sportski novinar Blaž Duplančić sinoć je u Karlovcu predstavio knjigu “Ivan Gudelj – hajdučka priča”. Riječ je o sportskoj biografiji, životnoj priči o Ivanu Gudelju nogometašu Hajduka. Knjiga je posebno interesantna upravo iz razloga što se radi o nogometašu koji je igrao Svjetsko prvenstvo za reprezentaciju bivše države zatim Europsko prvenstvo da bi u naponu snage kad je trebao realizirati transfer u Real Madrid dobio hepatitis B – kronični oblik. U 26 -oj je godini Gudelj prestao igrati nogomet.

BLAZ1

– Knjiga u prvom dijelu donosi nogometnu priču, a u drugom dijelu donosi priču čovjeka koji se bori za povratak u normalni život. On se znači, kad je otkrio bolest, prvu godinu dana pokušavao izliječiti, recimo to tako, redovnom medicinom. U iduće tri godine Gudelj se pokušavao liječiti svim vrstama alternativne medicine od crne i bijele magije do viska. Sva ta borba za zdravlje opisana je u knjizi, rekao je autor Blaž Duplančić. Nakon tri godine borbe Ivan Gudelj polako se vratio nogometu kao trener, trenirao je igrače s kojima je po godinama mogao biti suigrač. Životna priča Ivana Gudelja namijenjena svima koji misle da su u bezazlenoj situaciji, kaže autor.

BLAZ2
– Znači nema situacije u životu koja se ne može nadvladati ako čovjek ima ambiciju, pozitivno razmišljanje i motiv. Knjiga je ne samo biografija jednog nogometaša, nego ju možemo svrstati u onu klasu život piše romane, rekao je Duplančić. Ivan Gudelj danas je izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije i pravi je primjer da se uz snagu volje i uz pozitivne misli mogu prebroditi pravi životni brodolomi. Na predstavljanju ove knjige uz Damira Jelića gradonačelnika Karlovca bili su brojni sportski djelatnici, sportaši, ljubitelji nogometa i “bilih”.

GUDELJ2