KABA

Nastavlja se štrajk liječnika – pregovori tek u ponedjeljak

KARLOVAC –  Štrajk hrvatskih liječnika se nastavlja dalje, izvijestili su iz karlovačke podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata.

– Jučerašnji pregovori su završili u 15 i 30 sati zbog obaveza pregovarača iz Vlade RH. Sljedeći pregovori su zakazani tek za ponedjeljak, 7. listopada, u 10 sati, iz istih razloga. Hrvatski liječnički sindikat je spreman na svakodnevne pregovore do potpisivanja Kolektivnog ugovora i to je jasno rečeno na pregovorima. Iz svega ovoga je sasvim jasno kome je ustvari u interesu da se liječnici a posebno pacijenti iscrpljuju dugotrajnim štrajkom, dok HZZO i Ministarstvo zdravlja štedi novac od neučinjenih pretraga i liječenja. Izgledno je, kako su pregovori zakazani tek za ponedjeljak, a u utorak je blagdan da je pred nama svima još jedan tjedan štrajka, stoji u priopćenju Štrajkačkog odbora.

Još jednom mole javnost za podršku i razumijevanje, a danas bi oko 10 sati u karlovačku bolnicu trebao stići i dr. Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata.