KABA

Održana konferencija “Inovacijama do konkurentnosti”

ZAGREB – 11. po redu Međunarodna izložba inovacija ARCA već tradicionalno je započela konferencijom naziva ”Inovacijama do konkurentnosti”. Ove godine glavna tema je Zakon o inovacijama.

Iako pravih zaključaka nema, vjerojatno će biti formiran stručni tim koji će nastaviti rad na Zakonu, koji u Hrvatskoj ne postoji više od deset godina.

Oni koji imaju veze sa gospodarstvom su za što prije donošenje Zakona, kaže predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš, te dodaje da je na ovoj konferenciji bilo 40-ak sudionika, što je premalo s obzirom na značaj inventivnog rada. Inovatori su važan čimbenik razvoja što su dokazali nenrojeno puta.

Potrebna je dugoročna strategija razvoja Republike Hrvatske, u svim segmentima, smatra Bubaš, jer ovako ništa ne obvezuje Vlade koje se mijenjaju da se drže nečega što su započeli političari prije njih. Ovogodišnja ARCA posvećena je donošenju novog Zakona, stoga se nadamo da će netko čuti glas inovatora.

Otvaranje je predviđeno za sutra u 11 sati, a na ARCI ove godine izlaže devet karlovačkih inovatora u konkurenciji sa 200-injak inovacija iz zemlje i inozemstva.