Nova sredstva za razvoj Karlovačke županije

ZAGREB – Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i direktor Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA Viktor Šegrt u srijedu su potpisali Ugovor o dodjeli bespovratne potpore vrijedan 108.686,00 kuna, odnosno 71 posto ukupne vrijednosti projekta. Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je sredstva u okviru Programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013.”. Karla je jedna od 29 poduzetničkih potpornih institucija na području države koje su prošle na natječaju (od 43 prijavljenih) i koje će u sklopu ovog projekta unaprijediti postojeće i razviti nove usluge potpore poduzetnicima te unaprijediti suradnju sa drugim potpornim institucijama i subjektima koji su u funkciji razvoja malog gospodarstva.

Potpisivanjem ovog ugovora, Karla nastavlja vrlo dobru suradnju s Ministarstvom poduzetništva. Agencija je još u lipnju potpisala ugovor o provedbi “e-Poslovanje – poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”, čiji je nositelj MINPO, a putem kojeg će Karli biti dodijeljeno oko 50 tisuća eura za osposobljavanje poduzetnika u primjeni e-poslovanja u svrhu jačanja konkuretnosti.

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava kroz program Poduzetnički impuls 2013. godine, Karla će u narednih devet mjeseci provoditi marketinške aktivnosti za poboljšanje gospodarske prepoznatljivosti Karlovačke županije i privlačenje potencijalnih inozemnih i domaćih ulagača.

error: Content is protected !!