strajk_0310_nasl

KARLOVAC – Mi otvaramo rasprave, pitanja, polemike, mi ne šutimo i unatoč disperziranosti, štrajk i dalje traje, a trajat će se dok se ne izborimo za svoja prava, poručio je kolegama u karlovačkoj bolnici šef liječnika dr. Ivica Babić. Puno toga što im ministar želi na fin način uzeti, nije poznato, kaže dr. Babić, upravo zato ostajemo u štrajku koji nije bio naš cilj, već je alat kojeg su nam nametnuli.

Pregovaramo mjesecima, mirimo se, odgađali smo štrajk do zadnjega, ali jednostavno su nas prisilili da stupimo u štrajk. Sada ostajemo dok se ne izborimo za ono što nam pripada – ako nas tjeraju da radimo prekovremeno, to neka i plate, jasan je dr. Babić i još nednom ponavlja kako nitko tko nije kompetentan, u ime liječnika neće potpisati ugovor s Vladom.

Nismo socijalno neosjetljivi, kaže ginekolog dr. Trpimir Goluža, to smo dokazali u ratu, ali i u recesiji u kojoj smo se već puno toga odrekli. Mi snosimo posljedice krize za koju nismo odgovorni. Mi smo spremni i dalje biti podcijenjeni za svoj rad, ali nećemo biti poniženi, postoji granica do koje se može udarati na naše dostojanstvo, zaključio je Goluža.

Zdravstveni sustav u Hrvatskoj je u kolapsu, što će do Božića osjetiti i svi građani. Mi to ne želimo jer mislimo na naše pacijente stoga je ovaj naš štrajk vapaj za spas zdravstvenog sustava, zaključili su liječnici koji se i sami nadaju kraju ove agonije idućeg tjedna.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/strajk_0310/*{/rokbox}