Rekonstrukcija dizala u ulici Maksimilijana Vrhovca uskoro gotova

KARLOVAC – Gotovo 200 tisuća kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji dizala u ulici Maksimilijana Vrhovca 11 su pri kraju, do kraja tjedna trebali bi biti završeni. Dva dizala u ovoj zgradi nalaze se među zadnjima u Karlovcu koja nisu dovedena u zakonske okvire.

Ovo je jedan od težih i kompliciranijih projekata u samoj pripremi, kažu u Inkasatoru. Naime upravitelj zgrade, ali i izvođač radova susreli su se s brojnim problemima, prije svega treba podsjetiti kako su ova dizala početkom ožujka stavljena van funkcije. Zgrada je jedna od većih u Karlovcu, kako po broju stanova, tako i po broju suvlasnika, uz to u zgradi se nalaze i stanovi u vlasništvu države, te brojni poslovni prostori.

Bez obzira na zakonske okvire izvođač radova vozio je bolesne ljude, osobe s invaliditetom, trudnice i majke s malom djecom tijekom svih ovih mjeseci, odnosno do odobrenja sredstava i početka radova, tako da je zgrada funkcionirala normalno, kaže direktor Inkasatora Nikola Rogoz.

Prilikom izvođenja radova primjenjene su nove tehnologije, a iako je bio zahtjevan projekt, posao se bliži kraju i dizala bi trebala krajem ovog tjedna biti u funkciji.

Još tri Inkasatorova projekta su u pripremi za koje su osigurana kreditna sredstva, a pet projekata je najavljeno, no u procesu je odobrenje kreditnih sredstava za izvođenje radova.

error: Content is protected !!