KABA

Andrić: Ploča će biti vraćena na zgradu općine u ponedjeljak

VOJNIĆ – Nakon što su prije nešto manje od mjesec dana sa zgrade općine Krnjak skinute dvojezične ploče, ista sudbina zadesila je općinu Vojnić. U noći sa petka na subotu nepoznati počinitelji otuđili su ploču na ćirilici, očevid su obavili službenici Policijske postaje Vojnić, a istraga je u tijeku.

Ćirilićna ploča na zgradi općine Vojnić je, slično kao i u Krnjaku bila više od 7 godina. Ustavni zakon koji propisuje postavljanje dvojezičnih ploča na snazi je od 2003. godine, a općine Krnjak i Vojnić jedne su od prvih koje su ploče postavile i one do sada nikome nisu smetale.

Ovaj događaj nema veze s mještanima Vojnića, smatra načelnik općine Vojnić Andrić, te dodaje da je to samo projekcija događaja u Vukovaru i nezadovoljstvo koje se širi Hrvatskom, a cijeloj zemlji štete ovakvi događaji.

Ploča će na zgradu općine biti vraćene u ponedjeljak, a neće biti štićena na neki poseban način. Andrić kaže kako je nakon što su dvojezične ploče skinute u Krnjaku naručio novu, jer je znao da će ista sudbina zadesiti i Vojnić.

Podsjetimo kako na području općine Vojnić živi gotovo 50 % srba, a jedan od najvećih problema na ovim prostorima je nezaposlenost. Je li ovo doista samo provokacija, odnosno skretanje pažnje javnosti sa važnijih problema, možda saznamo po završetku policijske istrage.