KABA

Večeras počinje Karlovački filmski CROgram – od 20 sati film “Obrana i zaštita”

KARLOVAC – Večeras u 20 sati, u organizaciji Kinokluba Karlovac i Gradskog kazališta Zorin dom, počinje projekcija filma “Obrana i zaštita” – prva u nizu projekcija u sklopu “Karlovačkog filmskog CROgrama”, koji će se odvijati svaki drugi vikend, zaključno s 21. prosincem.

Nakon dva desetljeća mira, još uvijek postoji oštra granica između Hrvata i Bošanjaka koji zajedno žive u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Slavko, po nacionalnosti Hrvat, više ne viđa svog prijatelja Bošnjaka, ali ne svojom krivnjom. Razdvojeni su, ne fizičkom barijerom, već obostranom sumnjom i nepovjerenjem. Kada njegov stari prijatelj musliman Đulaga umre, Slavko je svjestan kako bi trebao otići na sprovod. Ali, ako njegovi susjedi vide kako prijateljuje sa ‘drugom stranom’, možda će morati skupo platiti. S druge strane, njegova žena čvrsto vjeruje kako on mora učiniti pravu stvar – i on to u svom srcu zna. Ako ne ode odati počast, podbacit će kao prijatelj, suprug i ljudsko biće.

Osim projekcije filma, u Karlovac dolazi i ekipa filma – redatelj Bobo Jelčić, producentica Zdenka Gold, asistentica produkcije Branka Rušnov te glumica Ivana Roščić. Oni će već u 18 sati započeti druženje s članovima Kinokluba, a publika će imati priliku za razgovor nakon projekcije, uz nekoliko iznenađenja koje pripremaju Kinoklub i jedan od medijskih pokrovitelja – TV4rijeke.

PLAKAT:

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/obrana_i_zastita/*{/rokbox}