KABA

Baršić: Nema smanjivanja plaća – izdvaja se tek 11,76% proračunskih sredstava

DUGA RESA – Nedavno objavljeni tekst u jednim dnevnim novinama, izazvao je brojne polemike u javnosti. Radi se naime o tekstu koji jedinice lokalne samouprave optužuje kako za plaće zaposlenih izdvajaju previše. Udruga gradova reagirala je – objavljeni podaci nisu istiniti. Među tim gradovima našla se i Duga Resa, a tema naravno nije zaobišla danas održano Gradsko vijeće.

Prema odluci Vlade, izdvajanje za plaće zaposlenih u upravama gradova i općina, ne smije biti veće od 20% proračunskih sredstava. Oni koji prelaze postotak, moraju smanjivati plaće. Stoga je HSLS-ovog Davora Biščana zanimalo u kakvoj je situciji dugoreška uprava, s obzirom da se u navedenom tekstu spominje da Duga Resa izdvaja više od 30% za plaće.

-Ja osobno nisam za smanjivanje, ali ako prelazimo zakonski okvir, zanima me što će se dalje napraviti, pita Bišćan.

Neće biti smanjivanja plaća, odogovio je gradonačelnik Ivan Baršić, jer plaće ne prelaze zakonski okvir. Grad Duga Resa za plaće izdvaja 11,76% proračunskih sredstava, tako da smo daleko ispod prosjeka, odnosno uklapamo se u stanje države i županije, zaključio je Baršić.

Inače Duga Resa je članica Udruge gradova čiji je predsjednik, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, poslao demantij na navedeni tekst. Dio demantija Baršić je pročitao vijećnicima.