KABA

Centar za gospodarenje otpadom raditi će do kraja 2017. godine

KARLOVAC – Do kraja 2017. godine Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije Kodos će sigurno raditi. Izjavio je to danas na sjednici Županijske skupštine Gordan Vukelić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pitanje Centra za gospodarenje otpadom pohavilo se već na aktualnom satu, a situacija u vijećnici dodatno se zagrijala na 5. točki – Izvješću o radu Centra u 2012. godini.

Iako već tri mandata raspravljamo o Centru, treba biti svjestan da to nije samo županijski projekt, već su u njega uključeni Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali to je i europski projekt, kaže župan Ivan Vučić. Stoga treba koordinirati projekt sa svim uključenima, a trenutno planirani način zbrinjavanja je najbolji u ovom trenutku.

Radi se o jednoj ozbiljnoj investiciji, odnosno projektu koji se mora odraditi, a sigurno će biti moguće izvući sredstva iz europskih fodnova, kaže Gordan Vukelić. Aplikacijski paket trebao bi biti gotov do kraja sljedeće godine, a pred Centrom je još puno posla kako bi to bilo ostvareno.

Nakon burne rasprave Izvješće o radu centra usvojeno je sa 27 glasova, dok je 10 vijećnika bilo protiv.

Obećanje ipak postoji: Centar će proraditi do 2017. godine. Hoće li doista to biti tako, vidjet ćemo, u svakom slučaju i to će biti 10 godina nakon što je osnovan Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, a do tada se možda i promjene tehnologije za zbrinjavanje otpada.