U subotu za zlato mix parova i kadetsku broncu

WUXI (KINA) – Ogulinska streličarka Maja Orlić u paru sa Zagrepčaninom Domagojem Budenom, stigla je do finala mix parova u složenom luku za kadete na Svjetskom prvenstvu koje se ovih dana održava u kineskom gradu Wuxiu. Za zlato će se boriti u subotu. Protivnik im je ruski par Anton Bulaev – Alexandra Savenkova. Na putu do finala hrvatski par sa 154:141 porazio je Tangove odnosno Ho Man Tang i Lee Ka Tang iz Hong Konga. Potom su bili bolji od kanadskog para Mary Darby Dean – Hunter McGinnis (153:151). U polufinalu su sa 154:149 pobijedili Indijce Dugawati Kumari i Govindas Singh Thokchom. Pojedinačno, Maja (679) je prošla kvalifikacije kao drugoplasirana sa svega krugom manje od Ruskinje Savenkove. Domagoj (690) je pak najbolji kadet s dva kruga prednosti ispred Meksikanca Cecilia Queveda. Oboje se danas borilo za ulazak u kadetska pojedinačna finala.

 Polufinalna drama

U 1/16 finala Maja Orlić prošla je Kazahstanku Viktoryu Polanskayu (144:130), a u 1/6 finala Meksikanku Abril Lopez (145:141). U četvrtfinalu ju je čekala još jedna Meksikanka Citlali Castilo Ali. Sa 144:142 Maja je prošla i nju. Poraz je stigao polufinalu. Trećeplasirana iz kvalifikacija Amerikanka Sonia Taniguchi pobijedila je Ogulinku ali tek nakon ispucavanja dodatnih strijela. Nakon prvih deset serija rezultat je bio izjednačen 144:144. Tako će Maja u subotu uz zlato mix parova hvatati i pojedinačnu broncu za kadetkinje.

Do finala je ipak stigao Domagoj Buden. Najbolji kadet kvalifikacija u složenom luku, Buden, u polufinalu je bio bolji od Šveđanina Isaka Carlssona i borit će se za zlato sa Renaudom Domanskim iz Belgije. Mario Vavro također dio hrvatske delegacije u Kini, stigao je do polufinala i bio je četiri kruga prekratak za Belgijancem. Njega kao i Maju očekuje borba za broncu. Inače Vavro je u kvalifikacijama imao sedmi rezultat. Na putu do posljednjeg dana u četvrtfinalu je izbacio drugog iz kvalifikacija Meksikanca Cecilia Queveda.

U kategoriji olimpijski luk za juniore Vedran Orlić ušao je među 24 najbolja , dok se Matija Mihalić probio do 1/16 finala u kojoj je izgubio od Zamore Oldaira iz Meksika. Svjetsko prvenstvo za mlade u streličarstvu ima osam kategorija. Složeni luk za kadetkinje i kadete, juniore i juniorke te olimpijski luk za iste četiri dobne i rodne grupe.