KABA

Nakon Istarske, i Karlovačka županija dobiva bike vodiče

KARLOVAC – Turistička zajednica Karlovačke županije pokreće provedbu programa stručnog osposobljavanja za poslove bike vodiča za područje Županije. Program će trajati 5 dana a provodit će se u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Hrvatskim biciklističkim savezom te konzultantskom kućom Marsi, specijaliziranom za razvoj ljudskih potencijala u području aktivnog turizma. Sve će se odvijati po autorskom konceptu i pod vodstvom Martina Čotara, europskog prvaka u biciklizmu iz 1999.godine, sada višeg stručnog savjetnika u Upravnom odjelu za turizam Istarske županije. Program će se provesti na području grada Karlovca i u bližoj okolici 25., 26. i 27. listopada te 2. i 3. studenog.

Tijekom 40 sati teorijske i praktične nastave polaznici će stjecati znanja i graditi vještine iz područja važnih za pružanje kvalitetne i sigurne turističke usluge bike vodiča: kartografije, orijentacije, fiziologije, sportske prehrane i treninga, gradnje biciklističkih paketa, upravljanja grupom biciklističkih turista i vođenja, prve pomoći, tehnika vožnje, opreme, terenskog servisiranja bicikla a bit će i upoznati sa zakonskom regulativnom u tom području. Po uspješno završenom programu i položenom ispitu, polaznici će steći pravo na dobivanje nacionalne i internacionalne licence bike vodiča koju izdaje Hrvatski biciklistički savez. Ona će im omogućiti legalno pružanje usluga bike vodiča kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Provedbu programa u većem dijelu sufinancira Turistička zajednica Karlovačke županije, a sami polaznici plaćaju minimalan iznos od 1.250 kn u obliku kotizacije.

Prijaviti se mogu osobe koje imaju najmanje završenu srednju stručnu spremu, govore jedan od stranih jezika, imaju dobru tjelesnu kondiciju, imaju iskustvo vožnje bicikla te žele legalno raditi kao bike vodiči.

Broj mjesta je ograničen, a dosadašnje iskustvo rada suradnje s turističkim agencijama, hotelima ili kampovima te njihove preporuke, kao i poznavanje njemačkog ili engleskog jezika uzimat će se kao prednost pri izboru kandidata.

Zainteresirani se mogu javiti i sve dodatne informacije dobiti u Turističkoj zajednici Karlovačke županije do 23. listopada.