gv_duge_rese_17102013

DUGA RESA – Nakon što su platane u Karlovcu stvorile problem, čini se kako se problem proširio i u susjedni grad – Dugu Resu. Platane u dugoreškom naselju Kasar postale su očito problem građanima koji su se za pomoć obratili HDZ-ovoj vijećnici Jadranki Golubić.

– Zgrada broj 2 je pukla zbog korjena platane, a duga platana koja se nalazi uz cestu podignula je asfalt. Prije tri godine odavljeno je mjerenje Instituta za šumarstvo, ali nikakve povratne informacije nisu dobili, kazala je Golubić.

Studija je, odgovara gradonačelnik Ivan Baršić napravljena, a platane su u takvom stanju da više nikakvo orezivanje niti bilo koji zahvat ne može pomoći.

– Platane će od prve do zadnje biti srušene, poručuje Baršić.

Kako bi umirio Zelene, koji se doduše još nisu pobunili, gradonačelnik je predložio da se u Demokratskom rasadniku održi rasprava na kojoj će sudjelovati svi relevantni subjekti.

Ostaje nada kako će se rasprava održati što prije kako bi se s rušenjem, prema Baršićevim najavama, krenulo već u studenom ove godine, nakon čega će porušene platane biti zamjenjene novima.