KABA

Potpisan Ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta nove školske sportske dvorane

DUGA RESA – Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Dugoj Resi izgrađena je još 1960. godine. Na žalost ne u potpunosti. Škola nikada nije dobila sportsku dvoranu. Od danas je ipak korak bliže tom, činilo se, nedosanjanom snu.

53 duge godine generacije učenika ove dugoreške škole hodaju su po suncu, kiši i snijegu na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture do obližnjeg Sokolskog doma, koji nije toliko daleko, ali djeca se izlažu opasnosti u prometu, dok ujedno gube 10 minuta nastave, priča ravnateljica Sanja Ferkula.

Tome bi uskoro trebao doći kraj. Potpisan je Ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta nove školske sportske dvorane. Riječ je o trodjelnoj dvorani veličine od ukupno 2 tisuće četvornih metara. Ugovor je težak 330 tisuća kuna, a financiraju ga pola Karlovačka županija i pola Grad Duga Resa. Rok za pripremu glavnog izvedbenog projekta je 75 radnih dana, kada će uslijediti ishođenje građevinske dozvola, kazao je gradonačelnik Ivan Baršić koji se prvim lopatama nada već iduće jeseni, a završetku izgradnje do kraja mandata.

Ovo je samo jedan od niza projekata vezanih uz školstvo gdje pomaže Karlovačka županija. Gdje ima volje, nije teško napominje župan Ivan Vučić.

Cijena izgradnje ovakve dvorane sa oko 500 sjedalica iznosi od 10 do 15 milijuna kuna bez PDV-a. Kada potvrda glavnog projekta i građevinska dozvola budu u rukama, gotovo polovica posla je gotova. A tada će projekt biti kandidiran prema fondovima Europske unije. Opremanje će dalje sufinancirati Grad.

Škola trenutno sa dvije područne škole broji 360 učenika raspoređenih u 24 odjeljenja. Uvjeti u školi su zadovoljavajući, škola sudjeluje u nekoliko projekata, a sada je konačno došlo vrijeme da dobije ono što nedostaje i zaslužuje, a to je sportska dovrana.