KABA

Čeka se oprema za novi dugoreški vrtić

DUGA RESA – 30. travnja u Dugoj Resi je počelo uređenje novog dječjeg vrtića i jaslica. Radovi vrijedni 2,5 milijuna kuna su dovršeni, a najavljivalo se kako će vrtić vrata otvoriti do jeseni. No jesen je tu, a vrtić još uvijek nije otvoren.

Cijeli proces da se uopće krene u prenamijenu trajao je pune dvije godine. Novi vrtić smanjit će problem nedostatka smještaja. Do sada na području Duge Rese kapacitet postoji za 260-ero djece, a stotinu ih ostane bez smještaja. Upravo bi toliko trebao primati prenamijenjeni dio učeničkog doma Blaž Lorković, no vrata su i dalje zatvorena.

Stoga je na nedavno održanom dugoreškom gradskom vijeću HSS-ovog Miroslava Furdeka zanimalo koja je dinamika radova, odnosno do kada će mame i tate čekati.

– Čini mi se kako se s radovima kasni. Doduše da smo mi rebalans proračuna izglasali na vrijeme, možda bi kašnjenje bilo nešto manje, tako da dio odgovornosti snosimo mi vijećnici. No zanima me kada će prvi mališani krenuti u novouređeni vrtić, pitao je Furdek.

Tehnički pregled je obavljen, što se tiče građevinskog dijela, vrtić je spreman za primanje djece, odgovario je gradonačelnik Ivan Baršić. Čeka se isporuka didaktičke opreme, odnosno do 4. studenog trebala bi doći oprema za unutarnje uređenje, a do 15. studenog dječje igralište.

– Tada se ide prema Uredu državne uprave koji nam mora izdati uporabnu dozvolu. Do kraja studenog završit će i ta procedura, odnosno, stići će dozvola, tako da bi mališani kroz mjesec i pol dana mogli krenuti u vrtić, zaključio je gradonačelnik.

No pitanje je poznavajući hrvatsku birokraciju, hoće li uporabna dozvola doći na vrijeme.