KABA

Predstavljen projekt ”Budi poduzetan, zdrav i kreativan”

OGULIN – Od prošle godine ogulinska Gimnazija Bernardina Frankopana sudjeluje u projektu Comenius naziva ”Budi poduzetan, zdrav i kreativan”. Ostali partneri su škola iz Bugarske, koja je i glavni koordinator Projekta, te škole iz Estonije i Mađarske. Danas je u Ogulinu započeo treći dio projekta koji je predstavljen javnosti.

Riječ je o projektu koji potiče poduzetnički duh i zdrav život učenika. U projektu sudjeluju učenici trećih i četvrtih razreda srednje škole, upravo kako bi jednoga dana kada izađu iz škole imali poduzetničkog duha u sebi, kazala nam je ravnateljica škole Višnja Lipošćak.

Učenici tako tijekom projekta rade i na pojedinom proizvodu, odnosno osnivaju vježbeničke tvrtke, za poboljšanje zdrave prehrane među djecom i mladima, a ogulinski učenici osnovali su tvrtku Medicia koja se bavi proučavanjem meda te pčelinjih proizvoda, ispričala je koordinatorica na projektu Gimnazije Bernardina Frankopana Marijana Smolčec.

Do sada je 21 učenik i nastavnik sudjelovao u dvije razmjene. Pripremali su i svoje životopise na engleskom jeziku za drugu razmjenu koja je održana u Mađarskoj te sudjelovali na razgovoru za posao kako bi bili što bolje pripremljeni za prvi pravi takav razgovor.

U trećem dijelu projekta koji je počeo u Ogulinu uz 31 gosta iz tri zemlje pratnera, sudjeluje i 20-ak Ogulinaca koji će narednih 8 dana nastaviti na razvijanju poduzetničkog duha, a Projekt je otvorio gradonačelnik Ogulina Jure Turković.

U srijedu od 10 do 14 sati bit će održan Poduzetnički sajam na kojem će rezultate svog rada predstaviti svi sudionici projekta, a preostala čevtrta razmjena u Bugarskoj će biti održana u proljeće iduće godine.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/comenius_ogulin/*{/rokbox}