KABA

Zeleni filmski festival u Karlovcu – u četvrtak film “Sharkwater”

KARLOVAC – U Centru za mlade u Grabriku u četvrtak i petak gostuje Zeleni filmski festival s dva filma. Prvo će biti prikazan film “Sharkwater”, koji će početi u 18 sati. Redatelj Rob Stewart filmom pokušava raskrinkati uvriježene stereotipe i medijsko prikazivanje morskih pasa kao krvožednih čudovišta koji su opasni za čovjeka.

Sniman u vizualno zapanjujućoj video tehnici visoke rezolucije, film vodi u mora koja su najbogatija morskim psima, razotkrivajući korupciju vezanu za izlov morskih pasa u vodama rezervata Cocos Island, Kostarike i Galapagosa.

Ulaz na projekcije je besplatan, a uz projekciju će biti održana i kratka prezentacija festivala te podjela promotivnih letaka. Sljedeća projekcija bit će u petak, kada će biti prikazan film “A fierce green fire”.

Gostovanje organizira Udruga Carpe Diem, a Zeleni filmski festival je projekt udruge “Ekološko socijalni forum” kojim se žele popularizirati teme vezane uz zaštitu prirode, zdravu hranu, pravo na prirodne resurse te zdravlje i zaštitu životinja.