Ozaljski branitelji dobili prvu spomen ploču

OZALJ – Iako Ozalj ima dvije braniteljske udruge, nije imao niti jednu ploču hrvatskim branteljima. Od danas je drugačije. U organizaciji Odbora za branitelje Domovinskog rata, Hrvatskog časničkog zbora grada Ozlja i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Ozalj – Žakanje, na pročelju zgrade grada Ozlja otrivena je spomen ploča Hrvatskim braniteljima, a otkrila ju je gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić.

Inicijativa za postavjanjem ploče postoji već neko vrijeme, a otkako je Gradsko vijeće doneslo odluku o formiranju Odbora za branitelje, krenulo se ozbiljno u realizaciju ovog projekta, kazao je predsjednik Odbora Ivica Glockner.

Prije samog otkrivanja ploče, ratni zapovjednik ozaljske 129. brigade, brigadir Milan Maleš održao je predavanje o Domovinskom ratu, a za glazbeni dio zadužena je bila pjevačka družina Ban Josip Jeliačić HČZ-a grada Karlovca.

Otkrivanjem spomen ploče, planovi Odbora ne staju. Ozaljska 129. brigada brojala je oko 1500 pripadnika od kojih je 11 položilo svoje živote. Njihov doprinos ne smije biti zaboravljen. Tako se uređuje Trg hrvatskih branitelja, a bit će otvorena soba branitelja, najavio je Glockner.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ozalj_spomen_ploca/*{/rokbox}

error: Content is protected !!