KABA

Karlovački HGSS sudjelovao na međunarodnom kongresu IKAR-CISA

KARLOVAC – HGSS stanica Karlovac sudjelovala je od 15. do 19. listopada na međunarodnom kongresu IKAR-CISA u Bolu na Braču. Svake godine ovaj kongres je u drugoj zemlji, a Hrvatska je drugi put imala čast ugostiti međunarodni kongres što je hrvatskim spašavateljima priznanje za dosadašnji rad.

Među 400 članova GSS-a iz cijelog svijeta, sudjelovala su i četiri člana karlovačkog HGSS-a. Za odrađene vježbe dobili su veliko priznanje što pokazuje da su hrvatski spašavatelji u samom svjetskom vrhu. Hrvatski predstavnici su imali i nekoliko zapaženih stručnih radova, ispričao je pročelnik HGSS-a stanice Karlovac Dubravko Butala.

Na kongresu je održana i velika vježba spašavanja uz pomoć helikoptera. Naime HGSS je partner s vodećom firmom za helikoptersko spašavanje u svijetu, gdje se redovito školuju i gdje su neki članovi dobili licencu za letače spašavatelje u visokim planinama. I sada su kao potvrdu kvalitetnog rada, dobili priliku sami odraditi takvu jednu zahtjevnu vježbu, nadodao je Butala.

Danas je u stanicu stigla i vrijedna donacija. Radi se o 50 pari zaštitnih naočala u vrijednosti 10 tisuća kuna. Naočale su nelomljive, a jedan model namijenjen je za akcije na snijegu i ledu kojih će, dolaskom zime biti sve više tako da će karlovačkim HGSS-ovcima biti od velike pomoći.