Sukob u školi: Jedan dječak završio kod liječnika, na terenu i policija

VOJNIĆ – Kada dječja svađa završi izlaskom policije na teren, stvari postaju ozbiljne. Takva situacija dogodila se danas u Osnovnoj školi Vojnić. Istraga oko okolnosti događaja još je u tijeku, ali jedno dijete završilo je na liječničkom pregledu, a na teren je izašla i socijalne služba.

Nasilnika u školama uvije je bilo i vjerojatno će ih uvijek i biti, no uključivanje policije i socijalne službe u cijelu priču govori da je situacija ipak ozbiljna. Otac napadnutog dječaka Ilija Kalem tvrdi da je učenik 8. razreda koji je jutros napao njegovog sina problematičan već nekoliko godina. Već treći put na meti mu je moj sin, priča nam Kalem, koji kaže kako je na malom odmoru stariji dječak njegovom sinu gurnuo lizalicu u grlo, koju su prisutni djelatnici škole izvadili jer se dječak počeo gušiti. Kalemov sin potom je upućen u tamošnji Dom zdravlja na pregled.

Da je navedeni dječak već kažnjavan propisanim pedagoškim mjerama, potvrđuje ravnateljica Mirjana Stojković. No, tvrdi kako nekih većih incidenata nije bilo. Također kaže kako još nije utvrđeno što se doista dogodilo, radi li se doista o namjeri ili samo slučajnosti.

Kad obavimo sve potrebne razgovore postupit ćemo u skladu sa zakonskim propisima, učenik će biti kažnjen odgovarajućom pedagoškom mjerom, ako se utvrdi da je doista napao drugog dječaka, kaže ravnateljica. Kalem pak najavljuje kaznenu prijavu protiv maloljetnika, a kako će se situacija razvijati, vidjet ćemo kad sve nadležne službe odrade svoj posao.

error: Content is protected !!