Suradnja MIOŠ-a i Više tehničke škole iz Beča

KARLOVAC – U MIOŠ-u je danas predstavljen projekt “Extended Horizons” s ciljem poboljšanja profesionalnih i jezičnih sposobnosti, usporedbe kulture i arhitekture Karlovca i Beča, te izrade komunikacijske platforme. Vrijednost projekta je 14.000 eura, a financira ga Agencija za mobilnost i programe EU.

mios2

 – Mješovita industrijska – obrtnička škola nastavlja dobru praksu s projektima iz programa za cjeloživotno učenje započetu još 2009. godine. Ovog puta riječ je o novom Comenius projektu u sklopu kojeg smo postali partneri Više tehničke škole “HTL Donaustadt” iz Beča, kazala je prof. njemačkog jezika Mirjana Kovačić, inače voditeljica tog bilateralnog projekta koji je proteklih dana u Karlovac doveo učenike te nastavnike škole iz Beča.

– Svidjela nam se hrana i čistoća grada. Ljudi u Karlovcu su susretljivi što me je pozitivno iznenadilo. Imate prekrasnu prirodu te dobro uređene parkove, oduševljeno je rekao učenik Roman Briebauer, koji je uživao radeći na zajedničkom projektu.

Profesor Ewald Huber Karlovac je također doživio u pozitivnom svjetlu, iako je, primjećuje, puno tiši od Beča, pogodan je za život. Njemu se sviđa stari dio grada koji, kako je rekao, ima neke poveznice s Bečom, odnosno Austrijom. – Grad odiše poviješću, treba ga posjetiti i istraživati, rekao je. A u veljači 2014. godine karlovački učenici će istraživati Beč jer tamo odlaze u sklopu projekta “Extended Horizons” koji će ih upoznati sa znamenitostima tog grada te im približiti tamošnji školski sustav, a neki od njih možda pronađu i posao jer poznato je da su hrvatski radnici cijenjeni u Austriji.

error: Content is protected !!