I u Slunju obilježen Dan darivatelja krvi – kuglačke igre i podjela medalja jubilarcima

SLUNJ – I u Slunju je jučer obilježen Dan darivatelja krvi, kao i tri vrijedne obljetnice-135 godina djelovanja Hrvatskog Crvenog križa, 60 godina darivalaštva krvi na području RH i 20 godina Međunarodnog djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa Slunj organiziralo je tako druženje za sve svoje aktiviste koji su uključeni u različite programe koje provodi. Tako su se na kuglačkim igrama družili volonteri, mladež, djelatnici, korisnici Dnevnog boravka, darivatelji krvi te suradnici.

Prilikom dodijele medalja pridužio se i gradonačelnik Slunja Željko Rendulić koji je pomogao u dodjeli zahvalnica jubilarnim darivateljima u ovoj godini i to za 10,20,30,40 i 50 puta darovanu krv. Posebne zahvalnice dodijeljene su dugogodišnjim volonterima Nikoli Magdiću i Marinku Tomincu koji se aktivno već deset godina uključuju u programe Crvenog križa i nesebično pomažu kad je to potrebno.

Za posebnu suradnju zahvalnice su uručene i Policijskoj postaji Slunj, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Slunj, Vojnom poligonu Slunj te Centru za socijalnu skrb s kojima sudjelujemo u različitim aktivnostima i programima.