Zaštitari će 48 sati čuvati zgradu u Vrazovoj – sanirana manja oštećenja

KARLOVAC – Nakon jučerašnje eksplozije u Vrazovoj i prvih koraka u osiguranju prostora upravitelj Inkasator je tijekom današnjeg dana nastavio s radovima koje je moguće napraviti bez nalaza statičara.

U 13 sati preuzeli su zgradu od PU Karlovačke te osigurali imovinu vlasnika i suvlasnika stanara od moguće krađe. Sljedećih 48 sati zgradu će čuvati zaštitari zaštitarske službe Turić Security d.o.o. Zaštitari vode evidenciju ulaska i izlaska osoba iz stanova, a u stanove mogu ući vlasnici, suvlasnici ili najmoprimci uz predočenje osobne iskaznice i pratnju zaštitara, kako bi uzeli najpotrebnije stvari.

Tijekom današnjeg dana popravljena su sva vrata na stanovima koja su pretrpjela manja materijalna oštećenja i zaključani su svi stanovi. Ključevi su predani vlasnicima/suvlasnicima, najmoprimcima ili trećim osobama za koje su nam vlasnici/suvlasnici dostavili podatke i kontakte. Izvršen je pregled vodoinstalacija te je voda puštena na prvom i drugom katu. Struje nema u cijeloj zgradi jer je još uvijek u tijeku pregled elektroinstalacija.

– U ponedjeljak u posao obnove zgrade uvodimo tvrtku SA Bišćan d.o.o. koja će postaviti skelu oko zgrade i započeti sa ručnim uklanjanjem dijelova konstrukcije koji su oštećeni. Po nalazu statičara nastavlja se izvođenje radova na obnovi zgrade. SA Bišćan je ugovorni izvođač radova Upravitelja. Također u ponedjeljak sa osiguravajućim društvom započinjemo izvid štete po svakom stanu. Ovom prilikom još jednom pozivamo sve vlasnike/suvlasnike stanova koji su pretrpjeli materijalnu štetu u zgradi Vrazova 42 i okolnim zgradama (lom stakla, oštećenja stolarije, roletni, krovišta… ) da se obavezno jave predstavniku stanara. Predstavnici stanara će objediniti popis nastale štete i tijekom ponedjeljka i utorka predati u Inkasator, stoji u priopćenju.

error: Content is protected !!