KABA

Županijski Crveni križ obilježio Dan darivatelja krvi

KARLOVAC – Do 1953. godine prikupljanje krvi odvijalo se na način da su unesrećenoj osobi krv darivali članovi obitelji. Te godine 25. listopada održana je prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Željezari u Sisku i od tada se u organizaciji Crvenog križa konstantno organiziraju. U znak zahvalnosti darivateljima, Društvo Crvenog križa Karlovačke županije dodijelilo je zahvalnice svojim humanitarcima.

Važno je istaknuti da tijekom Domovinskog rata niti jedna osoba nije preminula od posljedica nedostatka krvi, a prikupljeno je više od milijun doza, kazala je ravnateljica Društva crvenog križa Karlovačke županije Mirjana Puškarić.

Po prikupljenim dozama, naša županija je na 14. mjestu u Hrvatskoj, što je jako dobar rezultat kada se pogleda da je stanovništvo naše županije sve starije, napomenuo je predsjednik županijskog Crvenog križa Nedjeljko Stikić, zahvalivši se svim naziva ih kolegama, jer bez darivatelja niti liječnici ne mogu raditi svoj posao.

Velika zahvala upućena je Karlovačkoj županiji koja pomaže Crvenom križu koliko god to može. Svi smo mi potrebni jedni drugima, rekao je župan Ivan Vučić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ddk_ka_zup/*{/rokbox}