Karmelić i Mateljan u borbi za mjesto predsjednika SDP-a KŽ

KARLOVAC – SDP Karlovačke županije u nedjelju bira novog predsjednika. Nakon objava kandidatura i prikupljanja potpisa došlo je vrijeme za sučeljavanje. Tako su svoje ideje, želje i ambicije članovima SDP-a predstavili Pero Karmelić i Damir Mateljan.

Obojica kandidata jednog od svojih uzora vide u pokojnom Ivici Račanu, a slažu se da je budućnost stranke u jedinstvu. Poraz na posljednjim izborima razdijelio je stranku smatra Karmelić, a da je ujedinjenje članstva dug proces slaže se i Mateljan. On je, pak, ustvrdio da se do idućih lokalnih izbora stranka mora posložiti kako bi mogla iznjedriti kvalitetne ljude za bitne pozicije u županiji.

Dok je Mateljan, ako postane novim predsjednikom županijskog SDP-a, spreman na kandidaturu za župana, Karmelić u donošenje te odluke nije siguran, te dodaje kako će tu odluku prepustiti stranci.

I Mateljan i Karmelić slažu se da je Karlovačka županija na lošoj poziciji, te je potreban dugi proces i mnoštvo projekata kako bi se ona pokrenula. Dok je Karmelić za razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma, Mateljan smatra da bi se trebalo nastaviti ulagati u obrazovanje, ali i pokrenuti industrija i poduzetničke zone u Karlovcu, gradu pokretaču čitave županije.

Tko će od dvojice iskusnih SDP-ovaca postati predsjednikom županijske organizacije ove stranke, doznat ćemo već ove nedjelje.

sdp_suceljavanje2

error: Content is protected !!