Dvojac u Plaškom priveden zbog pucanja oko kuće

PLAŠKI – Dvojica muškaraca stari 19 i 26 godina s područja Plaškog osumnjičeni su da su u petak 1. studenog pucali oko obiteljske kuće u Pothumu Plaščanskom, vlasništvo 66-godišnjaka.

Dvojace je naime oko 23.30 sati iz vatrenog oružja kojeg su nedozvoljeno posjedovali počeli pucati u smjeru voćnjaka, gospodarske zgrade i obiteljske kuće i propucali su prozorska stakla i vrata. Zatim su u namjeri oduzimanja pokretnih stvari, ušli u obiteljsku kuću i nakon što su ugledali 66-godišnjeg vlasnika udaljili su se u nepoznatom smjeru. U kući je bila i 63-godišnjakinja, nasreću ni ona niti vlasnik nisu ozlijeđeni.

– Zbog sumnje da je 19-godišnjak počinio kaznena djela: dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, teška krađa u pokušaju i oštećenje tuđe stvari, a 26-godišnjak kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i teška krađa u pokušaju, protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđene kaznene prijave, stoji u policijskom priopćenju.